Heinäkuu, 2022

01Heinä23:00Erja Lyytinen band - Blues Night23:00 Swedish time Stadsparken, Strandgatan 20 Haaparanta

Event Details

Erja Lyytinen, den internationellt belönade och av brittisk musikmedia till drottningen av slidegitarr utnämnda musikern har gett ut ett dussin soloalbum under sin karriär, spelat i tiotals länder runt om i världen, samt delat scenen med världskända lysande musiker så som Carlos Santana, Jennifer Batten och Sonny Landreth med flera.

I november 2021 valdes Lyytinen tillsammans med andra välmeriterade musiker till Finska Musikmuseets Fame galleri, och blev samtidigt den yngsta medlemmen i galleriet genom tiderna. I maj 2020 blev Erja tvåa bland världens bästa gitarrister i kategorin Top 10 Best Players Right Now – Tio bästa spelare just nu i en omröstning som den framgångsrika tidningen Total Guitar anordnade. I slutet av 2019 valdes hon till världens 14:e bästa bluesgitarrist i den eminenta Guitar World –tidningens omröstning.

I sin musik förenar Lyytinen både modern och gammal blues samt progressiva toner och har genom åren skaffat sig en trogen och fast publik både i sitt hemland och utomlands.

  • Erja Lyytinen – vocals, guitar
  • Tatu Back – bass
  • Iiro Laitinen –drums
  • Miika Aukio – keyboard

Bild: Hans Lehtinen

more

Kellonaika

(Perjantai) 23:00 Swedish time

Paikka

Stadsparken

Strandgatan 20 Haaparanta

X