Etusivu » Esiintyjät

Torstai 27.6.

JazzEtkot | 19.00
Tomas Martin Duo

Tomas Martin Duo

JazzEtkot | To 27.6.

Seskarölainen Tomas Martin on kokenut muusikko ja sanoittaja, jolla on syvä rakkaus luomiseen. Hänen musiikkiaan voi kuvailla jazz-, rock- ja bluesvaikutteisiksi laulelmiksi. Lauluissaan hän vaeltaa kauniin tornionlaaksolaisen melankolian, matalan intensiteetin ja kovan svengin välillä.

Martin avaa salaa Kalottjazz & Blues-festivaalin torstain JazzEtkot-tapahtumassa, etkot jotka järjestetään yhdessä Tornion Kuvataideseuran kanssa!

Tomas Martin – piano
Elisabeth Sandström – vocals

Perjantai 28.6.

Open Air Jazz | 12.00
Lappia Jazz Quintet

Lappia Jazz Quintet

Open Air Jazz | Pe 28.6.

Anni Mesilaakso – vocals
Matti Väätäjä – double bass
Henri Nilsen – guitar
Tomi Raikaslehto – drums
Joonas Vainiola – keyboards

RIIHI Jazz | 13.30

Trio KaTjinG

MuseoBlues | 15.00

Pop & Jazz konservatorio Lappia

Opening concert | 19.00
Sid Hille Foreign Friends

Sid Hille Foreign Friends

Opening concert | Pe 28.6.

Kaikki bändin muusikot ovat syntyneet eri maissa ja ovat myöhemmin löytäneet kodin Suomesta. Heidän juurensa ovat Ruotsissa, Turkissa, Islannissa, Saksassa ja Etiopiassa ja vuonna 2016 Foreign Friends esiintyi yhdessä ensimmäistä kertaa Viapori Jazz Festivaaleilla, missä he saivat huikeat arvostelut. Repertuaari koostuu suomalaisista ja ruotsalaisista musiikin helmistä, jotka ryhmä on sovittanut tunnelmallisiksi jazz -versioiksi – tunnettavuus on helppoa!

Tämä monikulttuurinen kombo ulkomaisine juurineen löytää uuden tason ja uskaltautuu rohkeasti tuoreisiin tulkintoihin, kadottamatta laulujen perisuomalaista tai ruotsalaista alkuperää.

Anni Elif Egecioglu – vocals
Sigurdur Rognvaldsson – guitar
Sid Hille – keyboard
Abdissa ”Mamba” Assefa – drums & percussion

Blues Night | 21.00
Lena & The Slide Brothers

Lena & The Slide Brothers

Blues Night | Pe 28.6.

Lena & The Slide Brothers on vuodesta 2009 alkaen yhdistellyt sujuvasti ja monipuolisesti amerikkalaisia blues- ja roots-vaikutteita ja nimensä mukaisesti slide-kitaralle annetaan tilaa. Yhtyeen debyyttilevy Turn it on vuodelta 2010 esitteli pääasiassa akustisin instrumentein operoivan bändin, joka sittemmin on muuttanut olemustaan sähköisemmäksi. Yhtyeen kolmas levy The Road sai alan lehdissä hyviä arvosteluja ympäri Eurooppaa ja levy pääsi myös maailman bluesradioiden soittolistoille.

Finnish Blues Awards 2017 -gaalassa bändi vastaanotti Vuoden yhtye – sekä Vuoden kappale -palkinnot. Selkeät bluesjuuret omaava Lena & The Slide Brothers pyrkii laajentamaan perinteistä blues-otetta ja tätä moni-ilmeistä bändiä saadaan kuulla Kalottjazzien Blues Night illassa!

Lena Lindroos – vocals, bass
Matti Kettunen – guitars, vocals
Ykä Putkinen – guitars, vocals
Juha Litmanen – drums, percussion

BigFeet & LaLa

BigFeet & LaLa

Blues Night | Pe 28.6.

Sielukas blues & soul laulaja Marjo Leinonen aloitti uransa 80-luvun lopulla legendaarisen Balls-yhtyeen solistina. Sittemmin eri rythm & blues, soul & rock’n roll -kokoonpanoissa mukana ollut fraseerauksen mestari on muun muassa esiintynyt Janis Joplin musikaaleissa ja Mika Kaurismäen elokuvassa Zombie, ja vuonna 2014 hänelle myönnettiin Blues Lovers ry:n Jemma-palkinto.

Marjo Leinosen rinnalla nähdään karismaattinen kitaristilegenda, säveltäjä-tuottaja Jukka Orma. Sielun Veljet -yhtyeestä tuttu kitaristi on vuosien varrella julkaissut useita loistavia arvosteluita saaneita soololevyjä, ja vuonna 2016 Orma voitti Soundi-palkinnon.

Leinonen/Orma kombon yhteinen sävel on suorastaan maaginen ja siihen kun lisätään dynaaminen basso & rumpu duo, ei tulos voi olla muuta kuin häikäisevä!

Marjo Leinonen – vocals
Jukka Orma – guitars
Mikko Murtomaa – bass
Sami Vettenranta – drums

Dr. Helander & Third Ward feat. Little Willie Mehto

Dr. Helander & Third Ward feat. Little Willie Mehto

Blues Night | Pe 28.6.

Karismaattinen Dr. Helander on yksi kaikkien aikojen mieleenpainuvimpia blues-artisteja karhealla äänellään. Miehen olemus, vakuuttavat blues-riffit sekä koko bändin väkevä soitto takaa mahtavan blues-elämyksen jonka saattelemana voi pikkutunneilla kotiin hipsiä hyvillä mielin. Mukana Helanderilla on itse Bluesministeri Esa Kuloniemi, rumpalina Leevi Leppästä paikkaava Moses Kuloniemi (jep, toisen sukupolven muusikko) sekä paljon kiitosta saanut huuliharppuvirtuoosi Little Willie Mehto.

Tämän kokoonpanon soitosta huokuu yhteispeli joka piristää, herättää ja antaa puhtia.

Dr. Helander – guitar, vocals
Esa Kuloniemi – bass, guitar, vocals
Moses Kuloniemi – drums, vocals
Little Willie Mehto – harmonica, vocals

Lauantai 29.6.

Open Air Jazz | 13.30
Fyra glada musikanter

Fyra glada musikanter

Open Air Jazz | La 29.6.

Kalottjazz & Blues proudly presents yet another co-operation with aspiring professional musicians, whereby they get a chance to play on a proper festival stage. The youngsters will also get the opportunity to mingle with experienced players and form contact nets.

Fyra glada musikanter are all in their early twenties and have played together in various incarnations. This particular formation is, however, completely fresh and they are all looking forward to the Open Air gig at Kalottjazz & Blues this summer.

Isidor and Märta are currently studying jazz at Framnäs folk high school. Andreas is a so called jazz candidate at the Piteå college of Music and Kajsa studies jazz piano in Bollnäs.

At Kalottjazz & Blues, Fyra glada musikanter will perform songs for a wide audience, with everything from jazzed-up childrens songs to numbers for the whole family.

Märta Dahlström – vocals
Kajsa Lindberg – piano
Andreas Grönberg – double bass
Isidor Abdelkader – drums

RIIHI Jazz | 15.00
Milo & Moses

Milo & Moses

RIIHI Jazz | La 29.6.

Milo ja Moses tutustuivat koulussa ja huomattuaan yhteisen jazz-innostuksen, perustivat he 13-vuotiaana yhtyeen, joka viiden vuoden ja kolmen albumin jälkeen on Suomen jazz-historian nuorin levyttänyt kokoonpano ja edelleen nuorin keikkaileva jazzbändi. Mukana kolmantena on porukan ”vanhin”, 19-vuotias basisti Jon Petterson ja yhdessä yhtye on kerännyt runsaasti positiivisia arvosteluja ja radiosoittoa.

Milo & Moses tarjoaa nautittavaa groove-jazzia raikkaalla otteella, mutta saumaton yhteissoitto kuulostaa myös poikkeuksellisen kypsän kokeneelta nuoresta iästä huolimatta. Omien sävellysten rohkeat ja rennot tulkinnat koukuttavat ja ei voi kun arvata mitä tulevaisuus tuo tullessaan, mutta sitä ennen, pysähtykäämme nauttimaan nuoresta jazz-energiasta lauantain RIIHI Jazzin rustiikissa ilmapiirissä.

Milo Mäkelä – guitar
Mooses Kuloniemi – drums
Jon Pettersson – double bass

Jazz at Art Park | 16.00
Emma Salokoski & Ilmiliekki Quartet

Emma Salokoski & Ilmiliekki Quartet

Jazz at Art Park | La 29.6.

Emma-palkittu ja erittäin monipuolinen tulkitsija Emma Salokoski on pitkällä urallaan esiintynyt Suomen eturivin muusikoiden kanssa niin sinfoniaorkesterin solistina kuin rockfestivaalien päälavoilla, ja hän on julkaissut useita levyjä.

Emma Salokoski ja Ilmiliekki Quartet julkaisivat vuonna 2009 albumin Vi sålde våra hemman, jossa versioitiin enimmäkseen ruotsalaisia kansanlauluja pohjoismaisella jazz-otteella. Levy sai lämpimän vastaanoton ja loistavat arvostelut. Heidän toinen albuminsa Ligger du fortfarande i sängen! julkaistiin viime marraskuussa ja se koostuu suomenruotsalaisiin ja ruotsalaisiin runoihin sävelletyistä kappaleista, ja syntyi tarpeesta käsitellä juurettomalta tuntuvan nykyelämän haasteita ja kipupisteitä. Kansainvälisesti suurta arvostusta nauttiva Ilmiliekki Quartetin kokoonpanoon kuuluu trumpetisti Verneri Pohjola, pianisti Tuomo Prättälä, basisti Antti Lötjönen ja rumpali Olavi Louhivuori.

Tämä valovoimainen kokoonpano avaa Jazz at Art Park -tapahtuman Kalottjazz & Blues-festivaalin toisena päivänä.

Emma Salokoski – vocals
Verneri Pohjola – trumpet
Tuomo Prättälä – piano
Antti Lötjönen – bass
Olavi Louhivuori – drums

Thymeshift + Amsler

Thymeshift + Amsler

Jazz at Art Park | La 29.6.
Lisa Nilsson & Norrbotten Big Band

Lisa Nilsson & Norrbotten Big Band

Jazz at Art Park | La 29.6.

Lisa Nilssonia voi epäilemättä kutsua yhdeksi Pohjoismaiden suurimmiksi artisteiksi. Alkujaan hän kouluttautui ammattitanssijaksi ja 80-luvun lopulla hän debytoi sekä lavalla että levyllä. Suuren läpimurtonsa hän sai kolmannella albumillaan Himlen runt hörnet ja on sittemmin julkaissut yksitoista soololevyä. Lisa Nilsson tunnetaan monesta eri yhteydestä ja suomalaisille hän tuli tunnetuksi muun muassa Mysteriet-kappaleella yhdessä Aki Sirkesalon kanssa. Vuosina 1996-99 hän keskittyi laajentamaan artistista repertuaariaan kirjoittamalla ja tuottamalla omaa musiikkiaan ja sisälsi siihen myös jazzin ja brasilialaisen musiikin. Hän on kiertänyt Euroopassa ja Australiassa maailman johtavimpien jazzmuusikoiden kanssa.

Lisa Nilsson esiintyy kaikkien meidän iloksi Kalottjazz & Blues festivaaleilla yhdessä Norrbotten Big Bandin kanssa. Useita Grammis-ehdokkuuksia napsinut ja Manifest 2017 Vuoden jazzlevypalkinnon voittanut NBB on suuren luokan ammattilaissuurorkesteri, joka mielellään rikkoo rajoja ja luo ainutlaatuista musiikkia sekä kotimaisten että kansainvälisten vierassolistien kanssa.

Summer Light Music | 21.00 Alatornio church
Nina Tapio Trio

Nina Tapio Trio

Summer Light Music | La 29.6.

Tunnettu suomalainen ammattilaulaja ja lauluntekijä Nina Tapio tunnetaan parhaiten Taikapeili-duon toisena artistina 90-luvulta. Sittemmin Tapio on muun muassa osallistunut Euroviisuihin, eri gaaloihin, tuomaroinut Idolseja ja on Suomen kysytyimpiä tausta- ja studiolaulajia.

Vuosina 1998 – 2003 Tapio julkaisi myös useita levyjä Adiemus Singerseissä, joka on esiintynyt ympäri maailmaa. Laulajan ensimmäinen sooloalbumi on määrä julkaista keväällä 2019.

Kalottjazz & Blues -festivaaleille pehmeä ja heleä-ääninen Nina Tapio tulee ilahduttamaan kuulijoita Summer Light Music konserttiin Alatornion kirkkoon yhdessä pianistin ja saksofonistin säestämänä.