Esiintyjiä 2016

Reggis Kentucky Blues


1.7. Jazz Lunch, Tinas Restaurang, Haaparanta klo 12 Ruotsin aikaa

Reggis Kentucky Blues koostuu kolmesta nuoresta muusikosta, joiden yhteinen ikä on 49 vuotta! Vaikka ikää ei paljon vielä ole plakkarissa, ovat bändiläiset soittaneet rokkia ja bluesia jo lapsesta saakka. Esiintyneet vuosien varrella lukemattomissa koulun päättäjäisissä sekä kulttuurikoulun kevätjuhlissa, mutta viime aikoina on keikkaa ollut jo muuallakin – vasemmistoliiton kevätkulkueesta pääesiiintyjiksi Inarin Rajarokkiin – keikkaa pukkaa!
Reggis Kentucky Blues yhtye käyttää kaiken aikansa, rahansa ja erityisesti sydämensä musiikkiin. Tämä viestii vahvasta sitoutumisesta ja heistä varmasti kuullaan vielä tulevaisuudessa. Me saimme kuulla heitä viime vuoden Kaloteilla soittamassa jazzmusiikkia, tällä kertaa pakan räjäyttää blues!

Reggi (Sebasthian Regina) – guitar, bass

Elias Sarkkinen – guitar, bass

Hampus Täikkö – drums

Ale Möller Trio
Opening Concert, Tornion Musiikkitalo, Tornio 1.7. klo 19

Ale Möller Trio

Ale Möller Trio


Ruotsin paras ja laaja-alaisin multimusikantti Ale Möller tutkii, ylittää rajoja ja improvisoi maailmanmusiikin, folkin, bluesin ja jazzin maailmoissa. Hän etsii jatkuvasti uusia suuntia, luo omia musiikkimaisemia joissa hän liikkuu vapaasti oman uteliaisuuden kannustamana. Harva osaa, kuten Ale Möller, luoda hullaannuttavaa iloa seka lavalla että sen ulkopuolella. Hän saa haltioituneen yleisön palaamaan aina uudestaan ja uudestaan!

Mukanaan avajaiskonserttiin Alella on pianisti, multi-instrumentalisti ja säveltäjä Mats Öberg, joka on soittanut esimerkiksi Frank Zappan ja Carolan kanssa. Hänet luokitellaan Ruotsin parhaimmaksi improvisaatiomuusikoksi. Olle Linder soittaa eri lyömäsoittimien lisäksi bassoa ja mandolaa. Hän on innostunut latinalais-amerikkalaisesta musiikista ja on opiskellut muun muassa Brasiliassa, Argentiinassa ja Uruguayssa musiikkia.

Ale Möller – multi-instrumentalist
Mats Öberg – piano

Olle Linder – bass, percussion, mandola

Erja Lyytinen Band
1.7. Blues Night, Folkets Hus, Haaparanta klo 20.00 Ruotsin aikaa

Erja Lyytinen

Erja Lyytinen


Erja Lyytinen valittiin tammikuussa Vuoden artistiksi Finnish Blues Awards tapahtumassa ja mitä muuta voi odottaa tältä laajasti tunnustusta saaneelta kovan luokan bluesartistilta joka ei pelkää venyttää bluesmusiikin rajoja? Lyytinen, joka tunnetusti kykenee sekä perinteiseen että modernin bluesin tulkintaan, sekoittaa rohkeasti mukaan vaikutteita sekä jazzin, popin että soulin maailmoista. Yhteistyöt hänen levyillään muun muassa Nightwishin Marco Hietelan sekä Apocalyptican sellistin Paavo Lötjösen kanssa, todistavat monipuolisuudesta. Kalottjazz & Bluesfestivaaleilla on ilo ja kunnia saada bluesin papitar jälleen vieraaksemme!

Erja Lyytinen – vocals, guitar

Lindvalls Lads
1.7. Blues Night, Folkets Hus, Haaparanta klo 20.00 Ruotsin aikaa

Luulajabändi Lindvalls Lads astuu lavalle ja takaa svengaavaa kitara ja huuliharppuorientoitua bluesrockia! Bändi, jonka juuret ovat Tornionlaaksossa sekä Taalainmaalla lupaa latautuneen keikan – vaikka he soittavatkin ensisijaisesti coversbiisejä, yllättyy yleisö positiivisesti biisivalinnoista – Ladsit muokkaavat repertoaarinsa tarkkaan. Lindvalls Lads on laajentanut reviiriään alueellisesti soitettuaan usein paikallisissa tapahtumissa ja tänä kesänä bändi saa kunnian avata Blues Nightin bluesmatkan!

Tobias ”T Beard” Lindvall – harmonica, guitar

Daniel ”Big D” Hakkaus – vocals 

Henrik Seeman – drums

Jonas ”Daddy J” Jakobsson – bass

White Knuckles Trio


1.7. Blues Night, Folkets Hus, Haaparanta klo 20.00 Ruotsin aikaa

White Knuckles Trio

White Knuckles Trio


Vuoden bluestulokkaaksi äänestetty White Knuckles Trio perustettiin vuonna 2011 ja vaikka bändillä ei vuosia ole montaa vielä takataskussa, on WKT saanut todella positiivista palautetta bluesin, rootsin ja muidenkin musiikkiystävien taholta. 


Kitaristi Mr. Knucklebone Oscar on jo pitkään tunnettu villistä menostaan rock ‘n rollin maailmassa, mutta on White Knucklesin myötä palannut takaisin bluesjuurilleen. Minimalistisen line-upin myötä yhdessä yhtyetovereidensa – laulaja/rumpali Yukka Whiten ja kontrabasistin Mr. “Misdemeanor” Hillsiden kanssa, on jokaisella jäsenellä tilaa loistaa ja tuloksena on upean dynaaminen musikaalinen paketti. Muun muassa Chicago, west coast ja New Orleans soi niin isoilla lavoilla kuin pienillä intiimeillä kohtaamisilla yleisön kanssa.Mr. Knucklebone Oscar – guitar

Mr. ”Misdemeanor” Hillside – double bass

Yukka White – vocals, drums

Saverio Maccne
1.7. Ponde Goes Blues, Ravintola Ponde, Haaparanta klo 24 Ruotsin aikaa

Buenos Airesista kotoisin oleva nykyinen argentiinalaistorniolainen blues- ja rockkitaristi sekä laulajasäveltäjä Saverio Maccne tarjoaa yleisölleen räjähtävän ja vauhdikkaan musiikkipaketin, joka ei jätä ketään kylmäksi. Hänen virtuoosimaisen tarkka kitaran käsittely synnyttää raakaa, intensiivisen sähköistä bluesia ja paljastaa samalla heijastuksia miehen sielunmaisemasta.
Maccne on soittanut kitaraa pikkupojasta lähtien jo 14-vuotiaana Buenos Airesin hämärissä pubeissa. Muutaman vuoden konservatorio-opintojen jälkeen mies jätti koulun kesken ja täydensi ne pääasiallisesti miljoonakaupungin villeillä kaduilla, monenkirjavissa baareissa ja kahviloissa. Lopputuloksena on vahva ja juureva soundi jossa yhdistyy rosoinen vapaus ja dynaaminen energisyys.

Saverio Maccne – vocals, guitar

Future Soul Group
1.7. Borderline Jazz, Victoriantori, Tornio klo 12 Suomen aikaa
2.7. Borderline Jazz, Victoriantori, Tornio klo 12 Suomen aikaa
2.7. Future Soul Group Kerhoravintola, Tornio klo 21 Suomen aikaa

Australialainen Hiatus Kaiyote yhtye perustettiin vuonna 2011 joka soittaa todella omalaatuista ja tunnelmallista neosoulia sisältäen vaikutteita jazz-, funk- ja soulmusiikista. Future Soul Groupin laulaja Aino Mero päätti tehdä opinnäytekonserttinsa tästä musiikista opiskellessaan Lappian Pop & Jazzkonservatoriossa. Future Soul Group soittaa maailmalla suurta suosiota saaneen Hiatus Kaiyoton musiikkia sekä Victoriantorilla että perjantaina Kerhoravintolan iltakonsertissa tarjoten kuulijoille voimakkaita tunnelmia ja dynamiikkaa.

Aino Mero – vocals

Roni Helminen – bass
Pentti Väisänen – piano
Heikki Isoniemi – guitar
Jani Kenttä – drums

Hans Olding/Jaska Lukkarinen Quartet feat. Manuel Dunkel & Mattias Welin
2.7. Rantalavajazz, Ravintola Umpitunneli, Tornio klo 14 Suomen aikaa

Manuel Dunkel. Kuva: Maarit Kytöharju

Manuel Dunkel. Kuva: Maarit Kytöharju


Kalottjazz & Bluesfestivaali saa vieraakseen suomalaisruotsalaisen kombon, joka saa yleisön näkemään tähtiä! Hans Olding, säveltäjä ja yksi Ruotsin parhaimmista jazzkitaristeista omaa herkkyyden, joka näkyy hänen luomistyössään sekä soitannassa, jokainen sävel on aukoton. Rumpali Jaska Lukkarisen taito siirtyä musiikkilajista toiseen on poikkeuksellinen ja tekee hänestä yhden Suomen tavoitelluimmista muusikoista. Saksofonisti Manuel Dunkel rankataan yhdeksi Suomen parhaimmista puhaltajista ja on tunnettu intensiivisestä svengistään, rikkaasta ja ilmaisuvoimaisesta tyylistään. Basisti Mattias Welin on jo pitkään soittanut sekä ruotsalaisten että kansainvälisten kollegoiden kanssa ja saa yleisön mukaansa aikamatkalle – takaisin jazzin suuraikaan!

Hans Olding – guitar

Manuel Dunkel – saxophone

Mattias Welin – bass
Jaska Lukkarinen – drums

Niko Ahvonen & Tilanteen Herrat
2.7. Rantalavajazz, Ravintola Umpitunneli, Tornio klo 14 Suomen aikaaSuomalaisen soulmusiikin ykkösmieheksi kutsutun Niko Ahvosen sooloura keskittyi 90-luvulta 2000-luvun alkuun. Sitä ennen mies esiintyi bändeissä kuten Hot Shots ja The Bullworkers. Mutta yhteistyö muusikkokollegoiden kanssa ei koskaan ole ollut hänelle vierasta ja vuosien varrella on yhteiskiertueita tehty Sami Saaren ja Veeti Kallion kanssa, sekä vierailuja eri kokoelmalevyillä. Vuonna 2014 Niko Ahvonen päätti jälleen ruveta sooloilemaan ja levytti uuden albumin, missä kuuluu muun muassa Sami Saaren sekä J Karjalaisen kädenjälki. Kalottjazz & Bluesfestivaaleilla laulaja/saksofonisti Niko Ahvonen esiintyy Rantalavalla ja päättää pääkonsertin sielukkaalla ja tanssittavalla tavalla.

Niko Ahvonen – vocals
Tuomo Dahlblom – guitar
Raine Kokkinen – drums
Janne Rajala – bass
Petri Puolitaival – sax
William Suvanne – tenor sax

Norrbotten Big Band feat. Josefine Lindstrand2.7. Rantalavajazz, Ravintola Umpitunneli, Tornio klo 14 Suomen aikaa

Keväällä 2009 marssi Josefine Lindstrand ruotsalaisille musiikkilavoille. Hänet nimitettiin vuoden Jazz i Sverige – artistiksi ja hän sekä herätti ihailua, että hieman provosoikin omilla poppimaisilla melodioilla, viehättävällä äänellään ja hieman rajoja ylittävillä sovituksillaan. Kriitikoiden ylistämä ja useita palkintoja vastaanottanut laulaja on vuosien varrella kiertänyt ahkerasti Ruotsissa, Euroopassa, Amerikassa ja Kiinassa.

Norrbotten Big Band on rankattu yhdeksi maailman parhaaksi big bandiksi ja on yli 20 vuoden ajan tehnyt yhteistyötä suurien jazzikonien kanssa, sekä kotimaisten että kansainvälisten. Yhteistyö Josefine Lindstrandin kanssa alkoi vuonna 2011, jolloin he kiersivät yhdessä Josefinen musiikin parissa. Huhtikuussa 2016 ilmestyi jazzlaulajan/säveltäjän uusi levy ”While we sleep”, yhdessä Norrbotten Big Bandin kanssa. Tällä kertaa hänen erikoiset sävellykset on puettu big band -pukuun – usean upean sovittajan avulla.

Josefine Lindstrand – vocals
Janne Thelin – alto sax, bass clarinet, clarinet

Mats Garberg – tenor sax, flute

Robert Nordmark – 
tenor sax
Per Moberg – baryton sax, flute

Bo Strandberg – lead trumpet, flugelhorn

Magnus Ekholm – trumpet, flugelhorn

Dan Johansson – trumpet, flugelhorn

Jacek Onuszkiewicz trumpet
Peter Dahlgren – lead trombone

Arvid Ingberg – trombone
Christine Carlsson – trombone
Björn Hängsel, trombone
Adam Forkelid – piano

Clas Lassbo – bass

Fredrik Myhr – drums

Maarit ja Sami Hurmerinta
2.7. Summer Light Music, Alatornion kirkko, Tornio klo 19 Suomen aikaa

Maarit Hurmerinnan persoonallinen ääni ja vahva oma linja kantaa edelleenkin. Maarit on loistanut Suomi-iskelmän taivaalla, levyttänyt englanninkielisen jazzlevyn ja häntä on myös tituleerattu Suomen kiistattomaksi soulin kuningattareksi.

Säveltäjä-kitaristi Sami Hurmerinnan musikaalinen yhteistyö vaimonsa kanssa on jatkunut aina 70-luvulta asti ja rakkaus musiikkiin ja tekemisen into ovat duon tuotannossa koko ajan läsnä.
Pitkän ja loisteliaan musiikkiuran luoneet Maarit ja Sami Hurmerinta esiintyvät suositussa 
Summer Light Music kirkkokonsertissa uudella temaattisella konserttikokonaisuudellaan ”Aina Lämmin Olkapää” joka nousi otsikoksi Heikki Salon Maaritille tekemän laulun innoittamana.

Maarit Hurmerinta – vocals

Sami Hurmerinta – guitar

Angelit
2.7. World Music & Park Art, Kaupungin puisto, Haaparanta klo 17 Ruotsin aikaa

Angelit

Angelit


Saamenmaan lähettiläät, sisarukset Ursula ja Tuuni Länsman ovat Angelit! Angelin kymmenen savun kylästä, missä pimeys on vaan ihmisen silmissä. Vaikka sisarukset aikoinaan löysivätkin perinnemusiikista heille itselleen tärkeitä arvoja, he eivät pitäytyneet siinä, vaan jalostivat ja yhdistivät joikua moderniin, sähköiseen sointiin. Angeleiden tyyliä leimaa mystinen äänimaailma ja se sisältää dramatiikkaa ja intensiivisen hypnoottista tunnelmaa.

Tämä ennakkoluuloton etnorockbändi on 30 vuoden uransa aikana kiertänyt sekä kotimaassa että ulkomailla. He ovat tehneet yhteistyötä muun muassa metalliyhtye Waltarin ja musiikkiyhtye Womadin kanssa. Toivotamme, Angelit, sisarukset Ursula ja Tuuni Länsmanin lämpimästi tervetulleiksi yhdessä yhtyeen muusikoiden Antti Rikkilän ja Eero Nurmelan kanssa Kalottjazz & Blues festivaalin maailmanmusiikkilavalle!

Ursula Länsman – vocals, hand drum

Tuuni Länsman – vocals, djembe

Antti Rikkilä – drums, percussion

Eero Nurmela – guitar

Ramy Essam
2.7. World Music & Park Art, Kaupungin puisto, Haaparanta klo 17 Ruotsin aikaa

Ramy Essam

Ramy Essam


Karismaattinen Ramy Essam Egyptista on lauluntekijä, joka nuorena halusi rokkitähdeksi. Isoveli oli tutustuttanut hänet Metallicaan, Nirvanaa ja Linkin Parkiin, ja neuvoi että Ramylla pitää olla visio ja sanomaa. Myöhemmin Ramy tutustui eri runoilijoihin, jotka veivät hänet lyriikan maailmaan. Tästä maailmasta hän ammensi kun vallankumousaalto arabikevään aikana alkoi ja muusikko ja aktivisti lähti kitaransa kanssa Kairon Tahrir-aukiolle ja sai valtavat ihmismassat laulamaan kanssaan.

Hän osallistui Oscar-ehdokkaana olleeseen dokumenttielokuvaan The Square sekä amerikkalaiseen 60 minutes -ohjelmaan. Kun elämä kotimaassa kävi aina vaan hankalammaksi, Ramy Essam päätti muuttaa ja sai ensimmäisenä muusikkona kahden vuoden taiteilijaturvapaikan Ruotsin Malmöstä, jossa hän tänä päivänä tekee rockriffejä ja katulyriikkaa sisältävää orientaalista musiikkia. Tämä ainutlaatuinen muusikko ja ihminen laulaa syvällä, kaihoisalla ja soraisella äänellä ja ennenkaikkea levittää musiikin keinoin sanomaa toivosta ja rakkaudesta.

Sousou & Maher Cissoko
2.7. World Music & Park Art, Kaupungin puisto, Haaparanta klo 17 Ruotsin aikaa

Sousou & Maher

Sousou & Maher


Maher Cissoko on kotoisin Senegalista ja kasvoi koraa soittavassa jali-perheessä, joka tarkoittaa muusikko- tai tarinankertojaperhettä, jossa laulun ja koransoiton perinne on siirtynyt isältä pojalle yli 700 vuoden ajan. Sousou kasvoi Skånessa, jossa kuuli ensi kertaa koramusiikkia ja lumoutui. Hän matkusti Länsiafrikkaan opettelemaan koran soittoa ja on tänä päivänä yksi harvoista naispuolisista korantaitajista maailmassa. Sekä Sousou että Maher laulavat ja soittavat koraa ja kuten heidän kiertuekohteensa, on heidän musiikkinsa jatkuvassa liikkeessä ja levittäytyy usean maanosan alalle. He luovat suorastaan vastustattomia afrikkalaissäveliä ja rytmejä!

Sousou Cissoko – vocals, kora
Maher Cissoko – vocals, kora

Ramy Essam – vocals, guitar

The Albatrozz Quintet
2.7. Svefi Jazz & Blues, Ruotsinsuomalainen kansankorkeakoulu, Haaparanta klo 21 Ruotsin aikaa

The Albatrozz Quintet sai alkunsa Haaparannalla 2015 Trio JIP feat. Bob & Janni nimisenä yhtyeenä, jotka esiintyivät kahteen kertaan saman vuoden Kalottijatseilla. Albatrozzit liitävät korkealla populäärimusiikin meren yllä, sukeltaen alas ja iskien kiinni mitään aavistamattomaan kappaleeseen, ravistellen kappaleen perustusta ja vapauttaen sen uuteen, jännittävään ja värikkäämpään muotoon. Genrerajat on luotu ylittämistä varten ja huumori on korkealla kun kvintetti päästetään irti!

Janni Bengtsson – vocals
Ida Posti Ugelstad – vocals
Per Eriksson – guitar, bass
Janne Posti – guitar, bass
Viktor ”Bob” Dahlsten – drums

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestJaa/Dela/Share

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Voit käyttää näitä HTML-tageja ja attribuutteja: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>