Esiintyjät 2015

PEPE WILLBERG, PETRI LAAKSONEN, OLLI AHVENLAHTI

Pepe Willberg Foto: Lauri Eriksson

Pepe Willberg Foto: Lauri Eriksson

Pepe Willbergilla on pitkä ja maineikas ura takanaan laulajana, säveltäjänä ja kitaristina rockin ja iskelmän parissa. Hänet valittiin tämän vuoden Emma-gaalassa Vuoden miesartistiksi ja viimeisin levy sai vuoden rock-albumi tittelin. Petri Laaksonen liitetään Täällä pohjan tähden alla -kappaleen lisäksi myös Virve Rostin esittämään Sata Salamaa euroviisuun. Hänet tunnetaan myös hengellisen musiikin säveltäjänä ja laulajana ja esiintyykin mielellään kirkoissa. Kalottjazz & Bluesin Night Music -konserttia johtaa suomalaisille tuttu pianisti ja kapellimestari Olli Ahvenlahti, joka on vankan uransa aikana soittanut useiden tähtiartistien kanssa sekä muun muassa UMO Jazz Orchestrassa.

Pepe Willberg – vocals
Petri Laaksonen – vocals
Olli Ahvenlahti – piano, conductor

PANU SAVOLAINEN TOIVO FEAT. YONA

Panu Savolainen Foto: Ville Paul Paasimaa

Panu Savolainen Foto: Ville Paul Paasimaa

Panu Savolainen Toivo-yhtye julkaisi keväällä Music by Toivo Kärki – albumin mestarisäveltäjän 100-vuotisjuhlavuoden kunniaksi. Yhtyeessä soittavat vibrafonistin lisäksi maamme eturivin jazzmuusikoihin lukeutuvat kitaristi Teemu Viinikainen sekä basisti Jori Huhtala. Ohjelmisto koostuu Kärjen rakastetuista ikivihreistä kappaleista sekä täysin ennenjulkaisemattomista sävellyksestä, jotka löytyivät Kärjen arkistoista hänen poikansa avulla. Mitä syvemmälle hänen tuotantoonsa on sukeltanut, sitä selvemmäksi on käynyt kuinka keskeinen osa jazzilla on Toivo Kärjen musiikissa.

Panu Savolainen, joka vastaa suurimmasta osasta näiden kappaleiden sovituksista, tunnetaan erityisesti Herd-yhtyeestä. Trion laulusolistina Kalottjazz & Bluesin avajaiskonsertissa toimii palkittu laulaja Yona. Vaikka musikaalisena pohjana on jazz, rikkoo hän mielellään ja ennakkoluulottomasti musikillisia raja-aitoja.

Panu Savolainen – vibraphone
Teemu Viinikainen – guitar
Jori Huhtala – bass
Yona – vocals

RIGMOR GUSTAFSSON

Rigmor Gustafsson (Foto: Steven Haberland)

Rigmor Gustafsson (Foto: Steven Haberland)

Rigmor Gustafsson on ehdottomasti yksi Skandinavian johtavista jazzvokalisteista.
Hänen äänensä ja taiteellinen yksilöllisyytensä on saanut tunnustusta niin kotimaassa kuin
myös kansainvälisilläkin areenoilla. Gustafssonin albumit ovat myyneet kultaa, hän on laulanut Nobeljuhlissa, prinsessa Victorialle ja vastaanottanut useita eri palkintoja.

Vuonna 2013 hänelle myönnettiin Ruotsin arvokkain palkinto – Kungliga Musikaliska Akademins Jazzpris. Rigmor vieraili Kalottjazzeilla noin vuosikymmen sitten ja teki yleisöön lähtemättömän vaikutuksen. Nyt on jälleen aika antaa upean laulun sekä ainutlaatuisen jazzmusiikin virrata Pikisaaressa!

Denna konsert med Rigmor Gustafsson lördagen den 27 juni 2015 möjliggörs genom stöd från ett samarbetsprojekt mellan Svenska Musikfestivaler och Föreningens svenska tonsättare/STIM

CLAES JANSON & VISANORDICA FEAT. ANDERS FÄRDAL 

Claes Jansson & VisaNordica feat. Anders Färdal

Claes Jansson & VisaNordica feat. Anders Färdal

Claes Janson on jazzin, bluesin ja lauleman oikeutettu legenda. Hänellä on pitkä muusikon ura takanaan aina 60-luvun alusta lähtien. Janson on julkaissut yli 40 levyä. Hän on johtanut Faching jazzklubia sekä ravintolaa Espanjassa, jonka kanta-asiakkaisiin kuuluivat muun muassa Sean Connery, Anita Ekberg, Steve McQueen ja Birgitte Bardot. Musiikkin lisäksi Claes rakastaa ruuanlaittoa ja on julkaissut kirjan Cooking, joka on elämänkerrallinen matka ruoan ja musiikin maailmaan.

Yhdessä kitaristin ja säveltäjän Anders Färdalin sekä Visanordican kanssa, he tarjoavat mukavan illan, jossa hauskat ruokatarinat maustuvat suomalaisilla ja ruotsalaisilla jazziskelmillä.

Claes Janson – vocals
Anders Färdal – guitar
Esa Rautiainen – guitar
Elina Rautiainen – vocals
Mirja Tapio – Flute

D-BOOSTER

D-Booster

D-Booster

Viidet aivot, kymmenen kättä, valikoima akustisia ja sähköisiä soittimia, tietotaitoa sekä luovuutta ja mielikuvitusta: Näistä yksinkertaisista raaka-aineista syntyy D-Boosterin originaalimateriaalia, jonka innoittajana on 70- ja 80-lukujen groovejazz ja sen suuret nimet, kuten Dave Sanborn, Stuff, Freddie Hubbard, Herbie Hancock ja George Benson. Kahden sukupolven muusikoiden musiikissa värikäs soundimaailma kohtaa vangitsevan sykkeen. Jazzillisuus ja sen perinteiden hallinta toteutuu soittajien välisessä vuorovaikutuksessa.

D-Boosterin esityksissä ilmaisullinen jännite rakentuu tiukasti sovitettujen teemojen ja improvisaatioden vuorottelun ympärille. Sen ytimessä ovat groove, funk ja blues. Yhtyeen kappaleisiin on rakennettu tarkoituksella tarttumapintaa myös jazziin vihkiytymättömille kuulijoille, kuten mukaansatempaavaa groovea, toistuvia riffejä ja tarttuvia melodioita, taiteellisesta laadusta kuitenkaan tinkimättä.

Teemu Takanen – alto & soprano sax.
Jussi Fredriksson – keyboards
Jarno Kukkonen – guitar
Juho Kivivuori – bass
Markus Ketola – drums

EERO RAITTINEN BAND

Eero Raittinen

Eero Raittinen

Elvis sytytti musiikkikipinän Eero Raittiseen jo viisikymmentäluvulla ja yhdessä veljensä Jussin kanssa he levyttivät ensimmäisen levynsä kesällä 1960. Elämänmittainen musikaalinen ura oli siis jo 60-luvulla täydessä vauhdissa ja hänen itsensä mukaan: ”shouting won’t ever stop”. Hän on seurannut suomalaista rockhistoriaa aina alkuajoista tähän päivään. Viime vuodet ovat selvästi osoittaneet kuinka vankka maine artistina Raittisella on. Kansainvälistäkin mainetta niitettiin jazzrockyhtyeen Tasavallan Presidentin kanssa, mutta repusta löytyy myös rokin lisäksi blues, country ja roots.

Blues keikkansa Eero tekee mielellään vakiokitaristinsa Jarkka Rissasen kanssa, niin myös tämän vuoden Blues Nightissa! Taustabändissä toimii kitaristi Markku Raikaslehdon lisäksi Pop & Jazzkonservatorio Lappian ja Oulun konservatorion lupaavia lahjakkuuksia. Tämä kokoonpano kasattiin viime syksyn Tahko Music Campin yhteydessä, juuri Eero Raittisen taustabändiksi.

Eero Raittinen – vocals
Jarkka Rissanen – guitar
Markku Raikaslehto – guitar
Tuukka Nygård – guitar, vocals
Joona Pirilä – bass
Aapo Lehtomäki – drums

EVIGHETENS ORKESTER

Evighetens Orkester

Evighetens Orkester

”Kulttuurien törmäysvirtuooseiksi” kutsutut Evighetens orkesterin muusikot saapuvat Haaparannan Kaupungihotelliin esittämään neljäkymmentäluvun jatsia á la Django Reinhardt, suomalaisia tangoja, hieman romanialaista hulluutta sekä yhden jos toisenkin jatsahtavan torniolaaksolaisballadin. Kaikkeen tähän ryyditetään vielä ripaus Balkanin tuoksua! Virtuooseilla on mukanaan myös Mekaaninen Ajna, rumpukone joka on rakennettu vanhasta vitriinikaapista. Ajna, joka on muun muassa esiintynyt Kobra-kulttuuriohjelmassa, pitää huolen temposta ja siisteistä välispiikeistä!

Egil Sandström – double bass
Petter Alatalo – accordian, guitar, vocals
Jani Ruuskanen – guitar, vocals
Filip Runesson – viola
Anders Bo Eriksen – cymbalom
Jens Petersson – Berger – Mechanical Ajna

SLIM BUTLER TRIO FEAT. ANDREW BLACK

Andrew Black

Andrew Black

Slim Butler Trio representerar den vassaste eggen i nordfinska rootsmusik. Till Kalottjazz & Blues får bluesveteranerna från Rovaniemi med sig en gäst från den nya amerikanska bluesgenerationen, sångaren/gitarristen Andrew”The Voice Of Soul” Black från Atlanta. Han är den djupa söderns nytända stjärna som med sin själfulla röst, skolad av old school-soul, southern rock och gospel, inte lämnar någon oberörd. Förutom sångtalangen känner man honom som en intensiv traditionsmedveten gitarrist med en charmig scenpersonlighet. Andrew Black kan höras i Slim Butlers prisade debytalbum. Skivan Inner Blues blev när den släpptes framröstad som årets bluesalbum i Finland och har rosats i såväl hemlandet som övriga världens blues- och soulmedia för musikens autenticitet och höga standard. Repertoaren med Slim Butler Trio feat. Andrew Black består av, förutom egen produktion, gobitar ur blues-, soul- och funkmusiken.

Andrew Black – vocal, guitar
Slim Butler – guitar, vocals
Hannu Lehtomaa – bass
Esko Ollila – drums

KATI SALO & ASKO KERÄNEN DUO

Kati Salo & Asko Keränen

Kati Salo & Asko Keränen

Haaparannalta kotoisin olevan Kati Salon tunteikas ja aavistuksen käheä ääni yhdessä Asko Keräsen kitaroinnin kanssa luo folkpoppia, joka iskee suoraan sydämeen. 22 Pistepirkoista
tunnettu basisti ja kosketinsoittaja Asko Keränen ja Kati Salo luovat yhdessä musiikkimaailman, johon laulajattaren ääni sopii mainiosti. Välillä matkataan kesäisillä kyläraiteilla ja välillä piipahdetaan Twin Peaksimaiseen mystiseen maailmaan. Kuulija
voi tehdä matkan leppoisasti hyräillen tai vaikkapa meditoiden.

Kati Salo – vocals, guitar
Asko Keränen – guitar, keyboards

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestJaa/Dela/Share

Vastaus kohteessa Esiintyjät 2015

 1. Risto Kumpula sanoo:

  Muuten hyvää, mutta eikö sunnuntaina ole Pikisaaren picnic-konserttia enää iltapäivällä???
  Huippuja ovat Rigmor ja D-booster &knit. Ja Slim Butler &knit.
  Tänävuonna en valitettevasti sairauteni vuoksi pysty osallistumaan festivaaliin, johtuen sairaustilanteestani. Mutta menestystä Kalottijazzeille . Toivottavasti vuonna 2016 kesällä taas nähdään.
  Terveisin kaikille tutuille, emeritus apteekkari Simosta ja Porin Puisto Apteekista,
  Risto Kumpula.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Voit käyttää näitä HTML-tageja ja attribuutteja: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>