Vuoden 2016 Kalottjazz & Bluesfestivaalin lehdistötiedote

Erja Lyytinen

Erja Lyytinen

Kevät on saapunut ja työt festivaalin äärellä ovat kovassa vauhdissa. 
Kalottjazz & Blues-festivaali järjestetään kahdessa maassa, Tornion ja Haaparannan kaupunkien toimesta. 
Järjestäjien lisäksi mukana on uusia yhteistyökuvioita sekä lukuisia talkoolaisia.
Perinteisen artistiesittelyn lisäksi on Kalottjazz & Blues johtoryhmällä tarjota erilaisia uudistuksia. 
Festivaali täyttää 33 vuotta ja ryhmä on pitkään jo miettinyt uusia raikkaita muutoksia, jotka suosivat festivaalinestorin lisäksi myös vierailijaa.


Neljä päivää tiivistetään kahteen

Neljä festivaalipäivää tiivistetään kahteen, jolloin musiikki soi aamusta iltaan – torilla, lavoilla, terasseilla, kirkossa! 
Uusien yhteistyökuvioiden sekä tiiviimmän toteutuksen myötä on ulkopuoleltakin tulevan vierailijan helppo jäädä paikkakunnalle ja kokea useita musiikkielämyksiä heinäkuun ensimmäiseen viikonloppuun keskitetyllä ajalla.
 

Pikisaarijazzista Rantalavajazziksi


Perinteinen Pikisaari saa tänä vuonna levähtää ja me muutamme lähemmäksi keskustaa, vaikka Tornionjoen rauhoittavaa solinaa emme jätä! Jatsi soi Ravintola Umpitunnelin Rantalavalla ja yhteistyö ravintolan kanssa on todella tervetullutta.

Intiimi piknik-alue toteutetaan tänäkin vuonna Rantalavan viheralueella, joka sijaitsee Tornionjoen rannalla. Lisäksi toivomme myös uusien vierailijoiden tulevan juhlimaan kanssamme 1.-2. heinäkuuta 2016. Opening Concert pidetään kuten tavallista Tornion Musiikkitalolla, Night Music Alatornion kirkossa ja Blues Night Haaparannan Folkets Husilla.
 
Maailmanmusiikki mukaan ohjelmaan

Kalottjazz & Blues esittelee ylpeänä uuden genren
. Tänä vuonna toteutamme myös uuden genren jazzin ja bluesin lisäksi. Maailmanmusiikista voi nauttia ilmaiseksi World Music tapahtumassa Haaparannan puistolavalla. Haaparannan, Juoksengin ja Överkalixin pakolaismuusikoista vastaperustettu yhtye esittää  arabialaispainotteista musiikkia.

Myös saamelaissisaret Angelit esittävät modernia popjoikua sekä SouSou Maherin afrikkalaiset sävelet saavat kaikki kuulijat keinumaan. Toivomme, että tapahtuma jää pysyväksi osaksi Kalottjazz & Bluesfestivaaleja. Maailmanmusiikin yhteyteen tuodaan paikallisten taiteilijoiden ja yhteisöjen Konst i det gröna -ulkoilmanäyttely, jonka tarkoituksena on piristää festivaalialueita taiteen avulla.Manuel Dunkel. Kuva: Maarit Kytöharju

Manuel Dunkel. Kuva: Maarit Kytöharju

Artistit


Olemme tänäkin vuonna onnistuneet saamaan uusia kykyjä festivaaleille: Bluestrio White Knuckles äänestettiin vuoden bluestulokkaiksi ja seurakseen he saavat kitaravirtuoosin ja supernaisen Erja Lyytisen, joka on vuoden bluesartisti! Ja joka ei bluesista saa tarpeekseen niin Blues Nightin jälkeen voi jatkaa vielä Ponde goes Blues iltaan ravintola Pondeen, missä argentiinalainen bluesmuusikko Saverio Maccne jatkaa yleisön viihdyttämistä.

Rantalavalla erinomainen Norrbotten Big Band kunnioittaa meitä läsnäolollaan yhdessä heleä-äänisen Josefin Lindstrandin kanssa. Ruotsalais/suomalainen kombo Hans Olding, Jaska Lukkarinen, Mats Wellin ja Manuel Dunkel, jazztaivaan huippunimet yhdistyvät pohjoisen kesäfestareille! 


Koko ohjelma esitellään myöhemmin.

Info


Pia Marttinen
+4692226900

pia.marttinen@haparanda.se

Pia Suonvieri

Pia.suonvieri@haparanda.se

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestJaa/Dela/Share
Kategoria(t): Uutisia - Nyheter - News. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Voit käyttää näitä HTML-tageja ja attribuutteja: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>