Hem

Musikaliska toner under sommarkvällssolen – Kalottjazz & Bluesfestivalen fyller 34 år! Festivalnestorn bjuder på högklassig musik för alla jazz och bluesälskare, vid världens fredligaste gräns, bredvid Torneälven, under ljusa sommarkvällar.

I år har vi dragit ihop de flesta konserterna till en enda festivalplats och också flyttat oss närmare gränsen, till grönområdet utanför Aines konstmuseum i Torneå som visuellt ramar in den unika festivalen.
Intill muséet och Nefertiti-statyn finns här ett lummigt parkområde och en utescen. Här bjuder Kalottjazz & Blues på gratis utomhuskonserter dagtid. Perfekt för picknick i det gröna och sommarfest för hela familjen!

Eftersom festivalens bluesafton är populär och välbesökt, ska bluesvännerna får också i år sitt lystmäte. Den här gången kommer bluesriffen att serveras i ett mörklagt festivaltält på Ainemuséets gårdsplan. Detta för att återskapa den mysiga, rökiga stämningen på Folkan.

Det ska bli en scen till – en utomhusscen för lördagens jazzexplosion. Där serveras traditionsenligt 3 x kvalitativa musikupplevelser!

Inne i muséet ska man, förutom Invigningskonserten kunna också lyssna på musik utifrån genom att boka en god måltid med en vacker utsikt över Stadsviken och syskonstaden Haparanda på andra sidan vattnet.

Arrangörerna har velat behålla den stämningsfulla kyrkokonserten. Tonerna och det mjuka kvällsljuset som strömmar in i kyrkorummet lockar årligen en stor och trogen publik. I år hålls kyrkokonserten i Torneå gamla träkyrka, mitt i stan.

Varmt välkommen! Notera gärna datumen – program hittar du här!

Program

KALOTTJAZZ & BLUES 2017

OBS! Alla tider finska tider.

FREDAG 30/6
Open Air Jazz, Aine Art Museum Park
14.00 | Fre 30/6
Kiki & Fusiotherapy
Fri entré
Opening concert, Aine Art Museum
19.00 | Fre 30/6
Tutu
20€ / 180 SEK
Blues Night, Blues tent
21.00 | Fre 30/6
Ten Fidy Blues Band
Ramblin’ Minds
Honey B. & T-Bones
25€ / 230 SEK
LÖRDAG 1/7
Open Air Jazz, Aine Art Museum Park
13.00 | Lör 1/7
Duo Eve & Henkka
Fri entré
Jazz at Aine, Aine Art Museum Park
16.00 | Lör 1/7
Tomas Janzon Trio
Osmo Ikonen Swings
Kauko Röyhkä & Severi Pyysalo feat. Maarit
25€ / 230 SEK
Summer Light Music, Tornio church
21.00 | Lör 1/7
Nina Mya Goes Gospel
17€ / 150 SEK

 

Förköp:

www.lipputoimisto.fi

och Kompassi, Torneå stadshus – tel. +358 40 126 7900

Kalottjazz & Blues - tickets available at Lipputoimisto!